прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
06 децембар 2017

Наш гост - Бранка Веселиновић

У новембру нам је гост била Бранка Веселиновић, глумица, хуманиста, сликар, дечји писац...

  Ученици четвртог разреда су уживали слушајући њене приче о дугогодишњем хуманитарном раду, о пријатељству са Десанком Максимовић. 

Сликали смо се....

Било је и рецитовања...   

29 новембар 2017

Дан школе – 81. рођендан

Рођендан није обичан дан. То је дан рађања једног живота. Зато славимо рођендане, славимо живот. А живот једне школе није постојање зграде у којој живи...то је живот њених ђака.Уобичајено је да тог дана направимо приредбу; глумимо, рецитујемо, певамо...Ове године смо имали разноврсне активноси у току целе недеље, а тог дана највише смо се бавили знањем.

Прошле године смо поводом јубилеја (80-огодишњице) снимили филм о школи. Ове године су сви ученици имали прилике да га виде на својим часовима одељењске заједнице.

Предшколци, прваци, другаци и трећаци цртали су радове на тему ,,Моја школа“. Три најбоља рада у разреду награђена су и на насловној страни овог сајта можете погледати како они виде своју школу.

Ученици старијих разреда учествовали су у радионици ,,Сурфуј креативно“ Центра за медијску културу и образовање. Како интернет може бити нешто више и занимљивије од игрица и друштвених мрежа? Интересантно...како свој таленат и интересовање развијати и неговати уз помоћ технологије?

За ученике четвртог и осмог разреда Француски културни центар организовао је радионице ,,Бирам француски“. Да осете лепоту француског језика помогли су им сами Французи, и то из Париза! Кажу да је било лепо и занимљиво.

А на сам рођендан, сви смо се играли квиза знања. По три члана екипе бранило је знање свог одељења. Наравно, уз подршку својих другара. Поучно и забавно. Најбоље екипе 3-8. разреда освојиле су диплому шампиона знања.

Имали смо и госте из Филхармоније. Дошли су да нам захвале, кажу да смо у целој Србији најмасовније знали литерарни одговор на питање “Шта је то филхармонија“! Сам директор, Иван Тасовац, уручио је најмлађима поклоне и позвао их на концерт који ће Филхармонија свирати за све учеснике литерарног конкурса.

За крај, мало спортског надметања уз забаву и смех. Екипа ученика победила је на одбојкашком терену екипу наставника. И није тако страшно изгубити од најбоље екипе на Звездари!

И, тако...школа живи животом својих ученика и свих који у њој раде. Тако и рођендан слави - разноврсно, богато, весело!

  Погледајте...

 

28 новембар 2017

Дан школе - квиз знања

Поводом Дана школе одржан је „ДАН КВИЗА“. Ученици 3,5,6,7 и 8. разреда су се такмичили у знању, одговарајући на питања из мултимедијалних програмираних квизова. Сваки разред је формирао такмичарску екипу од 3 члана. На крају квиза програм је аутоматски објављивао резултат, а школска комисија проглашавала победнике. Победници су добијали диплому „ГЕА – ШАМПИОН ЗНАЊА“ и велику чоколаду.

Квизове је програмирао Анте Чурлин, дипл. инг. електротехнике, наставник информатике и рачунарства. Програмирани квизови су само део великог пројекта „ГЕА“ (Глобална Едукативна Авантура) који аутор ради пуних 15 година, а чији је примарни циљ да учење учини лакшим и занимљивијим, користећи најновије технологије које нам стоје на располагању.

  Искуство показује да ученици много лакше усвајају знања кроз игру, такмичење, квизове, поготово ако се они разликују од уобичајених (непрограмираних и немултимедијалних) квизова рађених искључиво у Power Point-u.

  Трећаци“ су решавали квиз „Тајанствена животиња“ који се састојао у томе да су ученицима репродуковани звуци разних животиња, а они су имали задатак да погоде о којој се животињи ради. Задатак није био нимало једноставан, јер су биле заступљене животиње са свих континената укључујући и животиње из мора.

  Старији разреди су имали такмичење у интегрисаном квизу који је обухватао све предмете, као и питања из опште културе, прилагођена узрасту. Питања су била пропраћена звуком, видеом, графиком, анимацијама и пратећим текстом, што је давало посебну димензију овом такмичењу.

Наравно, свака манифестација захтева одличну организацију, прецизан тајминг и добре припреме. Обезбеђивање такмичарске документације, организација простора, контрола рачунарске технике, укључивање људи и подела послова, све је то функционисало одлично уз велики труд колегинице Данке Шпехар.

Такмичење је протекло у веселој и другарској атмосфери, а ученици су имали прилику да нешто науче, сазнају и друже се. Победничке екипе су:

3. РАЗРЕД – 3/3   освојили су 5 бодова

 1. Хелена Којић
 2. Нина Николић
 3. Алекса Рашић

5. РАЗРЕД – 5/3   освојили су максималних 10 бодова

 1. Александра Јуришић
 2. Јана Цураковић
 3. Богдан Милошевић

6. РАЗРЕД – 6/3   освојили су 8 бодова  (+ 4 у финалу)

 1. Андреа Симовски
 2. Анастасија Митровић
 3. Богдан Нешић

7. РАЗРЕД – 7/1  освојили су 8 бодова

 1. Кристина Ристић
 2. Петра Жагар
 3. Максимилијан Ђорић Француски

8. РАЗРЕД – 8/1  освојили су 9 бодова

 1. Небојша Беатон
 2. Војислав Будурић
 3. Огњен Костић

Знање је снага, знање је моћ...

28 новембар 2017

Оријентиринг са другарима из Шесте београдске гимназије

Шеста београдска гимназија организује манифестацију „Дани Соње Жарковић“. Као стари сарадници у Оријентиринг савезу Београда, заједно смо у нашој школи реализовали део те манифестације под именом ,,Мапе и оријентиринг“: дванаест њихових ученика другог разреда и наша одељења 5/3 и 5/4.

Након упознавања, ученици одељења 5/3 и 5/4 подељени у 10 група од по 4 ученика добили су упутства од старијих ученика Шесте гимназије. У што краћем року су налазили задате тачке и стизали до циља.

Победници су ученици 5/4 - Митровић Михајло, Миљковић Растко, Аврамовић Стефан.

Друго место су поделили Лука Малешић, Петар Васовић, Петар Катанић, Гаврило Марковић и Вељко Средојевић.

Дружење је било веома лепо. У спортском духу и међугенерацијској сарадњи.

"Мапе оријентиринга"

28 новембар 2017

Одлични мали ватрогасци

Традиционално добри у области ватрогасне заштите, наши ученици су и ове године постигли одличне резултате.

Крајем  септембра су у Квалификационом општинском ватрогасном такмичењу (на полигону ) екипе подмлатка дечака и девојчица освојиле прва места и пласман на градско такмичење.

На VII квалификационом квиз такмичењу Ватрогасног савеза Београда, у категорији јуниора, екипа девојчица освојила је прво место и пласман на државно такмичење. Екипа дечака је у истој категорији освојила друго место. 

  Честитамо малим ватрогасцима!

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions