прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
17 октобар 2017

Слатко дружење са бакама и декама

У среду, 11.октобра, одељење II/4 је са својим учитељицама Јеленом Николић и Јеленом Гајић организовало "слатко" дружење са бакам и декама. Ученици су за баке и деке припремили програм, а они си им потом узвратили. Дружење је било весело и спонтано, што говоре и фотографије и снимци.

Преносимо утиске о приредби наших ђака и њихових бака (оне су нам приредиле колаче). Истини за вољу, и да би било реда, било је ту и деда, тако да је "доба треће показало своје умеће" (деда Радован од фруле).

Слатко дружење...

А имамо и снимак...
http://www.youtube.com/playlist?list=PLniIb545RDIiZUYBpunF-OS0zX7wg-LOy 

Учитељице Јелена Н. и Јелена Г.

16 октобар 2017

Прва планинарска акција - ''ПЕШАЧЕЊЕМ ДО ЗДРАВЉА''

Секција "Млади планинари" учествовала је 16. септембра у походу освајања врха Авале, у организацији ПСК "Авала" и "Балкан". На Авалу је кренуло:троје из седмог, један из четвртог, 22 из трећег, 3 из другог, 2 предшколца, 7 родитеља и 16 ученика из четвртог разреда, 2 учитеља, укупно 53 учесника. Превоз је организован од стране ГСПа и ПССа.

У подножју Авале, у Пиносави, већ се окупила повећа група планинара и много деце.. Пењали смо се уском планинском стазом, уронили и предивну шумску оазу. У шумски изазов кренули смо са ранчевима напуњени храном  и водом, спортски обучени и обувени.

            После  дугог ходања указао се и споменик Незнаном јунаку на врху Авале. Лако и брзо смо се попели до самог врха- 511м. Призор је био предиван-планинари из различитих школа и крајева Србије раширили су своје заставе означавајући да је циљ остварен-врх је освојен.

            После одмора, кренули смо ка торњу и Чарапићевом бресту. Поново у колону по један, па опет кроз шуму, али сада низ брдо.На тераси поседасмо на дрвене клупе. Топли планински чај, због горкастог укуса, на који нису навикли, неки и оставише. На свечаној додели добили смо и захвалницу за нашу школу.

            Вратили смо  се између 16 и 17 часова мало уморни,  али сви насмејани. Колико нас ће поново кренути у освајање неке друге планине? Свако има право да бира, али да би изабрали, морамо да упознамо и доживимо.

            Видећемо већ на следећој акцији која је заказана за 22.10.2017. Изазов је КАБЛАР! Добродошли!

 

Фото -  Катарина Стевановић и Љиљана Цвијовић Пешачењем до здравља !

Извештај -  Катарина Стевановић

13 октобар 2017

Призив Светог Духа на почетку нове школске године

На почетку сваке школске године у нашим храмовима служи се,  у наставку Свете архијерејске Литургије,  Призив Светог Духа са молитвама за ученике у наступајућој школској години.

Ове године смо учествовали у Призиву Светог Духа у Храму Вазнесења 3. септембра  и у Крипти Храма Светог Саве   10. септембра где су се окупили вероучитељи и ученици из Београдско - карловачке архиепископије.

  Наставница Верске наставе Данка Шпехар водила је ученике 7. и 8. разреда.

13 октобар 2017

Општинско такмичење - рукомет

Крајем претходне и почетком ове недеље одржано је општинско такмичење у рукомету за дечаке и девојчице основних школа од петог до осмог разреда, а наши представници остварили су солидне резултате.

У конкуренцији девојчице пети и шести разред заузели смо треће место изгубивши у полуфиналу од ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, док дечаци истог узраста нису успели да прођу даље од четвртфинала, али је задовољство због учешћа на такмичењу и могућности да представљају своју школу нешто што ће памтити. Оба такмичења одржана су у четвртак и петак (05 и 06.10.2017.), а веома добар домаћин била је ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“.

Почетком ове недеље наше девојке узраста седмог и осмог разреда прво су убедљиво савладале у четвртфиналу екипу ОШ „Јелена Ћетковић“, да би у полуфиналу изгубиле од овога пута бољих представница ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“,  које касније и побеђују на општинском такмичењу, а наше девојке заузимају треће место. Дечаци су такође стартовали убедљивом игром и победом, да би у полуфиналу и једном веома неизвесном мечу до самог краја за мало остали без финала, па су и они овога пута морали да се задовоље трећим местом на општини. Ова такмичења су одржана у понедељак и уторак (09 и 10.10.2017.) а домаћин је био ОШ „Павле Савић“.

Након такмичења дефинитивно ће се памтити позитивна атмосфера која је владала и пратила цео догађај, а момцима и девојкама треба одати признање за постигнуте резултате и начину на који су представили своју школу, у спортском и сваком другом смислу. Са оваквим екипама дани победа су сигурно пред нама.

 

13 октобар 2017

Музика за све генерације

У оквиру програма обележавања Дечје недеље у   Музичкој школи  "Владимир Ђорђевић" одржана је  музичкрадионица за предшколце и основце са циљем неговања музичких и естетских вредности код најмлађих - МУЗИКА ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ 

6 ученика  3-2 разреда и учитељица Ана Милосављевић присуствовали су и учествовали  у радионици.

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions