прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
09 фебруар 2018

ОБАВЕШТЕЊЕ

Друго полугодиште школске 2017/2018. године почиње у понедељак, 12. 02. 2018. године.

Ученици у школу полазе по следећем распореду:

I и II разред-  пре подне

III, V и VII разред- после подне

IV, VI  и VIII разред- пре подне

Директор школе:

Весна Ћировић

 

 

30 јануар 2018

Свети Сава

У суботу, 27. јануара 2018. године, одржана је свечана приредба поводом школске славе, Светог Саве, са почетком у 12 часова. Приредба је почела сечењем колача и певањем химне. Затим је наступио професионални хор ,,Октоих'', ученици петог разреда са својом представом (наставник Ана Јовановић) и хор свих ученика (наставник Љиљана Степић).

Домаћица славе била је Олгица Павловић са својом ћерком Таром, која је своје утиске поделила са нама.

Како се осећате као домаћица славе?

,,Велика је част бити кума и домаћин школске славе.''

Да ли сте први пут домаћин школске славе?

,,Да, први пут зато што је моја ћерка сада други разред и нисам имала раније прилику. Тара, моја ћерка, је прошле године добила књигу као најбољи ученик у свом одељењу, тако да смо одлучили да ове године ми будемо домаћини славе.''

Колико Вам је требало да одлучите да ћете бити домаћин?

,,Мени није требало дуго зато што сам то решила још прошле године на данашњи дан.''

 

О самој организацији и детаљима питали смо директорку школе.

Колико је било потребно времена да се организује слава?

,,Припреме су кренуле почетком децембра и тада се деле задужења. Све укупно два месеца, али не неким убрзаним темпом.''

Да ли Ви бирате домаћина славе?

,,За домаћина славе се јаве родитељи који би то желели да буду и за њих то буде част, као и за нас.''

На крају приредбе, директорка је са члановима парламента поделила Светосавске књиге најбољим ученицима у сваком одељењу.

Свечана академија...

  Катарина Вукмановић

16 јануар 2018

Празнични предшколски децембар

Предшколци месец децембар увек радо чекају. Сваке године је испуњен дечјим одушевљењем због разних активности које реализујемо у сарадњи са дечјим породицама и друштвеном средином.

Деца су, заједно са родитељима, правила новогодишње честитке које ће послати драгим особама. Материјал који смо користили је био препуштен избору деце и родитеља, а користили смо принцип колажног украшавања честитки од хамера у боји, већ припремљених . Заједничким ангажовањем, у веселој и радној атмосфери, добили смо прелепе радове.

  У току месеца нас је посетио и Деда Мраз и донео пуне џакове поклона за децу. Предшколци су му обећали да ће се и следеће године потрудити да заслуже поклон. Заједничким ангажовањем родитеља и васпитачица, оживели смо новогодишњу магију и одушевили децу.

Последњег дана календарске године, предшколци су извели новогодишњу приредбу пред својим породицама. У организацији приредбе је учествовала и школица страних језика „Livingstone“. Приредба је одржана у Музичкој сали у великој школској згради. Родитељи су били одушевљени програмом и залагањем деце. На крају приредбе је публика, заједно са децом и васпитачицама, одиграла заједнички плес и употпунила догађај.

Наравно, и усликано...

                                                                                      Васпитачице:

                                                                                      Јелена Росић и Тамара Гојковић

10 јануар 2018

Угледни час – Историја/Српски језик/Веронаука

Перо Јелић, наставник историје, Данка Шпехар, вероучитељ и Јелена Јовичић, наставник српског језика, одржали су заједнички угледни час у четвртак, 14.12.2017. године (1. час у поподневној смени) у одељењу 8/2 на тему „Вера за вечеру“ – Симо Матавуљ „Пилипенда“ – утврђивање.

Час је осмишљен као повезивање градива о положају православног становништва у Аустроугарској у 19. веку, али кроз интердисциплинарни приступ, дакле наизменично повезивање исте теме кроз три предмета – српски језик, историју и верску наставу.

Како је за један час немогуће обновити целокупно градиво на ову тему, договор наставника који реализују овај час јесте да се кључни мотиви систематизују кроз централну тему. Наставници су остварили све осмишљене наставне методе и циљеве.

Час је био занимљив, ученици су били врло мотивисани, заинтересовани и активни све време. Овакву врсту часа, у којој се остварује интердисциплинарност између предмета, треба и у будуће реализовати.

Вера за вечеру...

 Предметни наставници: Перо Јелић, наставник историје, Данка Шпехар, вероучитељ и Јелена Јовичић, наставник српског језика

29 децембар 2017

Новогодишњи базар

У суботу, 23. децембра одржан је 4. традиционални новогодишњи базар. Као и сваке године, поред неставника, у организацији базара учествовали су претежно млађи ученици и њихови родитељи. Продавали су се новогодишњи украси, колачи у облику јелки, кугли итд. Као и увек било је и гостију, Школа за стране језике ,,Livingstone’’, приватни боравак ,,Onica’’ и Деда Мраз и његова помоћница.

Главни организатор овогодишњег базара била је учитељица другог разреда, Славица Јевтовић, која је свој целокупан утисак поделила са нама.

Да ли сте Ви први пут главни организатор базара и колико Вам је требало све да осмислите?

,,Прошле године сам учествовала, али сада сам први пут главни организатор. Припрема је трајала око два месеца, али интензивна око месец и по дана.''

Да ли је био довољан број одазваних?

,,Веома је велики број одазваних, али увек може више. Радићемо на томе да следеће године буде мало више старијих ученика, јер су они у мањини.''

Да ли је било још неких садржаја који су употпунили ужитак?

,,Поред продаје, имали смо и по први пут концерт у којем су учествовали ученици од првог до четвртог разреда. Мислим да је то много лепо јер они показују шта су то научили и дају пример другима шта би могли да раде.''

Да ли мислите да је базар успешно прошао?

,,Још увек не могу да проценим, али мој први утисак и утисак мојих колега је да је врло успешно.''

Посећеност базара, била је већа од свих ранијих новогодишњих базара. Било је забавно, ученици су се дружили. Чекамо следећу годину да поновимо све ово са, надајмо се, још већим бројем посетиоца.

Сликом...

Катарина Вукмановић - 8/2

прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација      Законом заштићено. Сва права задржава   Ti Computers Solutions